Padėkime Dieduliui pamiršti badą

Surinkta
2776EUR
Mūsų tikslas
3800EUR
Parama skiriama
Kad Diedulio košės puodas būtų nuolat pilnas

Norėčiau prisidėti

EUR

Parama per

Pradedant pasakoti naujoko Diedulio (šį vardą davėme jam Slėnyje, anksčiau jo būta Bėrio) istoriją, nori nenori į galvą ateina pasakoms būdingi žodžiai: šalia miško stovėjo trobelė, trobelėje gyveno senelis ir senelė, susilaukė jie vaikų, o šie – savų, visi gyveno laimingai ir laikė arklį. Arklys buvo mylimas ir pagal išgales prižiūrimas, bet čia laimingoji pasakos dalis baigiasi, nes mirė beveik visi, galėję juo tinkamai rūpintis.

Paauglė mergina, likusi pagrindine Diedulio globėja, pastaruoju metu suprato, kad su juo kažkas netaip: jis prarado apetitą, pradėjo liesėti ir nebeatrodė sveikai. Supratusi, kad šio senolio – jam 33-eji – priežiūra viršija jos išgales ir žinias, ji kreipėsi į mus.

Po veterinarinės apžiūros paaiškėjo, kad Bėrio negalavimo priežastis – dantų nebūvimas. Jie nuo senatvės paprasčiausiai iškritę ir, nors jis rūpšnojo žolę, bet ją tiesiog vėlė liežuviu ir vienintelis jo maisto šaltinis buvo žolės sultys. Taip lėtai ir nepastebimai Diedulis tiesiog mirė iš bado…

Ši istorija negali nesujaudinti, negali palikti abejingais, tad ir mes neatsilaikėme – taip Diedulis atkeliavo į Arklių slėnį. Čia jis paragavo šieno miltų košės, nes tai vienintelis būdas jam nebadauti ir gauti pakankamai maistinių medžiagų. Iš pradžių nesupratęs, kas tai yra, dabar Diedulis negali nuo košės atsitraukti, nes taip traukiasi į šalį bado šešėlis, persekiojęs jį mažiausiai metus… Diedulis pamažu atgauna jėgas, jis pastebimai nurimo, pasidarė žvalesnis ir meilesnis. Pažvelgęs jam į akis supranti, kad jis pilnas pasitikėjimo žmogumi ir tokio švelnaus nuolankumo, kad tiesiog norisi apsikabinti jo kaklą ir pasakyti – viskas bus gerai, Dieduli.

O tam, kad viskas išties būtų gerai, reikia paprasto dalyko – kad Diedulio košės puodas būtų nuolat pilnas. Vienintelis Dieduliui tinkantis maistas yra šieno miltų košė arba šieno granulės. Vieno maišo košės jam pakanka dviem dienoms, o granulių – trims. Visa tai pigiausiomis kainomis mums atseis 3800 eur metams. Tai yra neplanuotos išlaidos, o mūsų biudžetas šiais metais gerokai sumenkęs, tad mes labai prašome pagalbos Dieduliui. Padarykime kartu patį svarbiausią darbą – daugiau niekada neleiskime jam badauti.

Prisidėti galite finansine parama arba nupirkdami ir pristatydami minėtos košės arba granulių į Slėnį. Jei šis būdas jums priimtinesnis, galite tiesiog nupirkti ir kaip pristatymo adresą nurodyti mūsiškį: Malūno g. 23, Airėnai II, LT-14231 Vilniaus r.

Paramos gavėjas:

ŽIRGŲ GLOBOS ASOCIACIJA
Bankas: "Swedbank"
LT13 7300 0101 0218 2823